Menu
Tablet menu
A+ A A-

Terapie prin masaj

Una din primele, daca nu cea dintai metoda de tratament folosita in istoria omenirii, pentru a ajuta organismul sa se vindece si sa-si conserve sanatatea prin cresterea capacitatii imunitare, terapia prin masaj consta in prelucrarea metodica si mecanica a partilor moi ale corpului, prin procedee manuale si instrumentale, in scop fiziologic, profilactic si terapeutic.

- Scopul fiziologic urmareste imbunatatirea proprietatilor fizice ale tesuturilor si stimularea functiilor importante ale
  organismului;
- Scopul profilactic mentine starea de sanatate si creste rezistenta organismului la oboseala;
- Scopul terapeutic este folosit in tratamentul complex a numeroase afectiuni.

Dupa profunzimea structurilor asupra carora actioneaza, masajul poate fi de tip somatic, adresandu-se partilor moi, situate la suprafata corpului sau profund, actionand asupra tesuturilor si organelor aflate in interiorul corpului.

Terapia prin masaj se adreseaza si persoanelor sanatoase, deoarece principalul rol al acesteia este de a preveni aparitia bolilor si de a mentine organismul in forma. Masajul are ca scop combaterea unor afectiuni cauzate de acumularea oboselii profesionale, fizice si intelectuale.

Masajul stimuleaza, relaxand sistemul nervos si sistemul endocrin, fiind o procedura eficienta de eliminare a tensiunilor psihice si a starii de stres. Prin masaj se dezvolta producerea de endorfine, substanta chimica responsabila cu inducerea starii de fericire. Cercetatorii au observat ca peste 80% dintre boli sunt legate de stres. Stresul determina eliberarea de hormoni, ce creaza vasoconstrictie si diminuarea circulatiei.

Masajul creste elasticitatea muschilor si a incheieturilor, contribuind la marirea cantitatii de oxigen in sange cu 10%-15%, stimuland activarea circulatiei in intregul corp, atat la nivel sanguin, cat si limfatic.

Masajul nu mareste in mod direct forta musculara, dar fortifica muschii si imbunatateste conditia fizica generala. Anumite tehnici specifice de masaj permit fibrelor musculare sa-si recapete rezervele energetice, pielea obtinand elasticitate si fermitate, de asemenea, atingandu-se un nivel scazut al stratului adipos, masajul putand sa intretina si sa dezvolte supletea tesutului conjunctiv. Masajul actioneaza in mod direct asupra functiilor glandelor sebacee si a celor sudoripare, care mentin pielea lubrifiata, curata si sanatoasa.
Masajul contribuie la detoxifierea organismului si la imbunatatirea sistemului imunitar, usurand transportul acizilor grasi si a colesterolului, prin intensificarea schimburilor nutritive si eliminarea toxinelor din corp.

Efectele masajului pot fi observate si la imbunatatirea digestiei, prin disparitia constipatiei si a balonarii.
Nu in ultimul rand, masajul asigura vindecarea mai rapida a leziunilor la nivelul tesutului moale, prin cresterea calitatii structurii colagene si elastice, a dermului.

Terapia prin masaj se adreseaza atat trupului, cat si mintii, in incercarea de a obtine o stare de armonie si echilibru. Cu fiecare sedinta sunt abordate tehnici si proceduri complexe, atent combinate si adaptate fiecarei persoane, in parte.

Cunoasterea efectelor fiziologice ale masajului face posibila o mai buna intelegere a beneficiilor asupra sanatatii si starii de bine a corpului. Efectele produse in timpul unei sedinte de masaj, de catre mainile terapeutului, are o importanta profunda pentru cei interesati de sanatate si de armonia propriului corp.

Studii au aratat ca o sedinta de masaj echivaleaza cu 4-6 ore de somn profund, iar creierul percepe o stare de relaxare permanenta, care favorizeaza cresterea capacitatii intelectuale si de concentrare.

FA-TI PROGRAMARE!

Ne gasesti in fiecare zi, de luni pana vineri intre orele 9.00-20.30 si sambata intre orele 9.00-18.00, Str. Constantin Rădulescu-Motru 13, bl. 13, ap. 13.

Suna-ne sa iti faci programarea la numerele de telefon 021.331.02.20 sau la 0720.70.69.20. Te asteptam!

Facebook

Login or Register

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd
Siteul www.hellobody-salon.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...